Skvělé tipy

Umíte podepsat dokument elektronicky?

Spousta lidí ne, ačkoliv dnešní doba to vyžaduje. Čím dál více věcí řešíme pouze v digitální podobě, takže není možné dokumenty podepisovat vlastní rukou. Čechy se v této oblasti snaží vzdělávat tvůrci aplikace Signosoft.

Signosoft je česká aplikace pro elektronické podpisy. Uživatelé pomocí ní podepsali již více než 10 milionů dokumentů. Platforma je vyvíjená již 10 let a aktuálně má 80% podíl na trhu. Není divu, protože je opravdu jednoduchá a má univerzální použití.

Signosoft pro různé typy elektronických podpisů

Signosoft podporuje jak digitální podpis, tak ručně psaný. Jaký je mezi nimi rozdíl? Ten ručně psaný si dokážete představit, jde o váš fyzický podpis převedený do digitální podoby. Signosoft zaznamenává nejen jeho tvar, nýbrž i rychlost, tlak nebo počet zdvihů, jež jste udělali. I tohle totiž váš podpis definuje a činí ho unikátním.

Stejně tak Signosoft umožňuje tvorbu tzv. digitálního podpisu, pro nějž stačí jednou kliknout. Jde v podstatě o elektronický certifikát, jež je šifrovaný v dokumentu. Jedná se nejpokročilejší elektronický podpis s největší mírou bezpečnosti.

Signosoft nejen do firem, nýbrž také do domácností

Signosoft podporuje správu celé organizace, v rámci ní lze definovat různé role uživatelů, narhávat šablony a dělat mnohem více úkonů. Vše je uchováváno v cloudu, takže máte přístup odkudkoliv. Rozhodně však není určen pouze společnostem, ba naopak. V poslední době se snaží prorazit také do českých domácností, protože i ty ho potřebují. Aktuálně se jako soukromý uživatel můžete registrovat do aplikace a využít podepsání prvních 5 dokumentů zcela zdarma. Brzy však bude dostupná osekaná verze aplikace, jež vám umožní podepisovat zdarma neomezený počet dokumentů. Nečekejte, nacvičte si vytváření elektronického podpisu online již nyní a pak už Signosoft pouze směle používejte!

Leave a Comment