Pár týdnů zpátky mě toulavé boty zavedly do moravskoslezské metropole – razovitého města jménem Ostrava. Prioritou byla návštěva restaurace v hotelu Jan Maria. Nekuřácký podnik v hornickém stylu vyrostl v místech bývalé šachty Jan Maria a nyní se chlubí čtyřmi hvězdičkami. Po vstupu do velmi příjemného prostředí se veškeré obavy rozplynuly a jakmile jsem se usadil ke stolu, milá obsluha mi obratem přinesla elektronické menu na iPadu.
V restauraci vaří vynikající a podle mě i cenově přijatelné polední menu. Já jsem však začal listovat v á la carte menu a po dlouhé rozvaze zvolit předkrm v podobě kachní paštiky a pyré ze sušených fíků, želé z portského vína a pistáciemi. Polévku, byť mě „kulajda“ lákala, jsem z prozřetelnosti přeskočil a zaměřil se na hlavní chody. Rozhodnutí bylo naprosto jasné. Jakmile jsem na displeji uzřel tartar z hovězí svíčkové s kapary a česnekovými topinkami, nebyla cesta zpátky.
Můj ostravský gurmánský zážitek dopadl přesně podle očekávání. Jídlo bylo perfektní a šéfkuchaři tímto skládám velkou poklonu. Moje návštěva restaurace Ostrava, respektive hotelu Jan Maria, uspokojením chuťových pohárků neskončila. Po vydatném obědě následovala návštěva wellness zóny, která naštěstí není přístupná pouze pro hotelové hosty.
Během šedesátiminutové seance v soukromé vířivce odbublaly všechny mé starosti. Stovky kalorií pak spálily infračervené paprsky v infrasauně a o další jsem se postaral sám na bowlingu. Dráhu s automatickým stavěčem, skóringovým systémem Qubica a speciálním UV osvětlením (tzv. glow efekt) jsem opouštěl nerad, ale nic netrvá věčně.
Od návštěvy restaurace v hotelu Jan Maria jsem čekal hodně, ale neodcházel jsem jen s plným břichem. Relaxací ve wellness a bowlingem jsem se naladil na pohodovou vlnu, na které jedu dodnes!