Je poměrně smutné, kolik lidí si musí každý den přivstat, aby si s sebou do práce přichystali oběd. Málokdo má čas a fantazii na neustálé vaření do krabiček, a tak to často končí u různých koupených buchet, housek a chleba. Takhle by se přitom člověk dlouhodobě stravovat neměl.
Každý ví, že správná výživa je důležitá pro zdraví a fungování organismu. Projevuje se ale také na náladě, produktivitě a různých psychických faktorech. A právě z těchto důvodů by měli zaměstnavatelé zařídit firemní stravování.
Jak zaměstnance nasytit? Možností je několik
Možností, jak zaměstnancům zařídit teplý oběd, je vícero. Asi nejjednodušší je dávat jim stravenky a umožnit jim chodit na oběd někam ven. Tato varianta je ale podmíněná blízkostí nějaké dobré a levné restaurace, případně jídelny. Jestliže se ve vašem okolí žádné takové zařízení nenachází, máte prostě smůlu.
Velké firmy mívají mnohdy svou vlastní kuchyni s jídelnou. I v rozsáhlejších společnostech se ovšem v poslední době přistupuje k dovozu hotových jídel. Nechá se pouze jídelna a externí firma denně dováží čerstvé a teplé pokrmy, které se pak na místě servírují.
Kuchyně můžete třeba střídat
Co je při výběru dodavatele obědů nejdůležitější? Velikost porcí a výběr jídel. Každá firma má pravidla jiná. Někde umožňují přivést více jídel, jinde se musí celá firma dohodnout na jednom druhu. Pokud se vám nebude zdát velikost porcí nebo vám styl vaření prostě nesedne, není problém poohlédnout se jinde. Obzvlášť ve větších městech máte na výběr z mnoha dodavatelů a občas neuškodí je prostřídat. Někde vám nabídnou mnohem více než jen hlavní jídlo. Například Arter – Cateringový servis dodává denně až 4 druhy hotových jídel, 3 typy minutek, 2 různé polévky, ale také točené džusy, ovocné talíře, obložené talíře a zmrzlinové poháry. I při obědě v práci si můžete připadat jako v restauraci.